Почетна 2019 КОШ ЗА СРЕЋУ ПРЕВАЗИШАО СВА ОЧЕКИВАЊА: Пуне трибине не Калемегдану. Бели однели тријумф предвођени сјајним Микријем

КОШ ЗА СРЕЋУ ПРЕВАЗИШАО СВА ОЧЕКИВАЊА: Пуне трибине не Калемегдану. Бели однели тријумф предвођени сјајним Микријем

од Ceca

Познати домаћи репер први је у историји Коша за срећу који је две године заредом понео МВП признање.

Управо је екипа Белих и славила на овогодишњем Кошу за срећу поразивши Црне резултатом 114:108.

Резултат дефинитивно није био у првом плану, оно што је окупило све учеснике и публику јесте хуманитарни циљ, односно помагање социјално угрожених, вишечланих породица. Испред резултата била је и добра забава што су играчи на терену и те како приредили. Када је онај најбитнији, хумани део у питању, Кош за срећу 6 сакупио је 559.544 динара, односно 360.744 и 198.800 од Моцарт хуманитарног тикета што тек треба да буде уплаћено на хуманитарни рачун.

Велики број професионалних кошаркаша у утакмици ревијалног карактера дао је додатни мотив онима који за живот не зарађују од игре под обручима. На једној страни били су међу победницима Мирослав Радуљица, Стефан Марковић и Марко Тејић, а на другој Бранко Лазић, Иван Паунић, Дино Радончић и Урош Луковић, док су међу учесницима били и чланови екипе 3X3 Земун, Никола Вуковић, Лазар Рашић, Марко Дугошија и Небојша Бошковић.

Бели су практично током целог меча водили, да би у финишу Црни озбиљно запретили и у последњим минутима били на пола коша од ривала. Мирна рука Николе Јелића Микрија решила је утакмицу у последњим секундама, а са укупно 24 поена Микри Маус био је најбољи актер утакмице и поново освојио МВП трофеј. Одличну потпору Микри је имао у виду јутјубера Немање Блажића Трикија који је постигао 17 поена, а двоциврени су били још Никола Вуковић (Земун 3X3) са 11 и Марко Тејић и Никола Милошевић Ђота са по десет.

На другој страни најрасположенији за игру био је Огњен Кајганић који је постигао 22 поена, 15 је убацио Милош Костић, а веома успешни били су и сестра и брат Луковић, Бранка са 12 и Урош са 11 поена. Веома добру ролу приредио је и тандем Дино Радончић – Миша Драгичевић са по осам поена.

БЕЛИ – ЦРНИ 114:108

БЕЛИ: Анђела Јовановић 6, Пеђа Васић 7, Никола Вуковић 11, Никола Јелић Микри 24, Милош Павловић Тројпец 2, Немања Блажић Трики 17, Марко Грубор Бигру 7, Марко Тејић 10, Владимир Вуксановић 6, Никола Глишић 2, Небојша Бошковић 2, Богдан Лаловић Сербиан гејмс БЛ, Никола Милошевић Ђота 10, Мирослав Радуљица 2, Стефан Марковић 4, Виктор Савић 4.

ЦРНИ: Анђелка Томашевић 5, Бранка Луковић 12, Лазар Рашић 8, Дино Радончић 8, Милош Костић Кими 15, Урош Луковић 11, Миша Драгичевић 8, Огњен Кајганић 22, Марко Дугошија 7, Жарко Ковачевић 4, Иван Паунић 4, Милан Инић Јасерштајн, Бранко Лазић 4.

0 коментар
0

You may also like