Почетна 2023 Прослава дана Републике Српске у Цириху

Прослава дана Републике Српске у Цириху

од Ceca

Фудбалски клуб Република Српска из Цирих је са својим пријатељским и завичајским удужењима окупио 4. фебруара српски народ, поводом прославе дана Републике Српске. Хуманитарна организација Срби за Србе из Швајцарске се и ове године одазвала пријатељском позиву и помогла људским ресурсама, како би ова значајна прослава остала незаборавна. Информативни штанд хуманитарне организације привукао је велику пажњу, понајвише званицама из Републике Српске, који су веома вољни за сарадњу и напредак српског народа.

Прослава је била подеља у два блока. Први део је био академског карактера, где су наступали културна фолклорна друштва Вез из Лозане, Слога из Цириха и Петар Кочић – Змијање из Тирола, уметнички центар Соко из Базела и црквени хор Богородичин Успенског храма из Цириха.

Наш познати глумац Александар Стојковић Пикси одиграо је две монодраме и одушевио публику. Преосвећени Епископ Андреј са својим свештенством из Цириха и Сант Галена присуствовао је академском делу, као и многобројне званице и гардисти из Републике Српске.

Друга половина прославе је била намењена дружењу и наши познати певачи Зока Јанковић, Гордан Крајишник и Ласте Врбање побринули се за добру атмосферу.

Вече је било веома успешно, наши представници ХО Срби за Србе остварили су врло добре и интересантне контакте за сарадњу, а прикупљено је 460 франака.

Захвални смо организаторима као и свим донаторима и радујемо се следећем сусрету.

0 коментар
0

You may also like