Pages Navigation Menu

Кош за срећу

КОШ ЗА СРЕЋУ је хуманитарно–спортски пројекат створен са жељом да се помогне угрожено становништво наших простора.

Премијера КОШ ЗА СРЕЋУ била је 2014. године на теренима блока 1 у оквиру манифестације ,,Фонтана спортско лето”, а помоћ је уплаћена погођеном становништву у поплавама. Учесници су тада били Андрија Герић, Стеван Јеловац, Зоран Кесић и многи други.

2015. године је одржан други КОШ ЗА СРЕЋУ, на истим теренима и са истом жељом, а помоћ је отишла Првом српском друштву за дислексију. Највећа звезда је био репрезентативац и некадашњи НБА играч Немања Недовић који је сјајним закуцавањима учинио то вече незаборавним. Поред њега је дебитовао глумац Виктор Савић, а били су ту и добри људи попут Бошка Ћирковића (Шкаба) и групе ТХЦФ.

2016. године КОШ ЗА СРЕЋУ сели на терене КК Партизан на Калемегдану, где прикупља рекордну цифру од 332.166 динара. Тај новац је у склопу Божићне акције Хуманитарне организације Срби за Србе достављен угроженим вишечланим породицама на подручју Космета. Ново лице на Калемегдану био је Данило Анђушић, кошаркаш Уникса, са својим братом Луком, а играо је и Владимир Вуксановић трећу годину за редом.

Поред кошаркашке утакмице јавних личности, организовани су и други догађаји са циљем да се помогну угрожени:

,,Кадет селебрити куп” – фудбалски куп са познатим личностима

,,Кампања против насиља у породици” коју су подржале многе јавне личности (Иван Ивановић, Александар Радојичић, Дејан Томашевић, Лексингтон бенд…)

Трибина у XIII београдској гимназији са члановима групе Београдски синдикат и глумцима филма ,,Монтевидео”

Трибина у Дому омладине Београда

Боемско вече у Дому омладине Београда са чувеним Петром Божовићем

Новогодишња подела пакетића за све штићенике Звечанске 7 са Амадеус бендом

Досадашње велико пријатељство КОША ЗА СРЕЋУ и ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА је у првим месецима 2017. године прерасло у партнерство са истим циљем – помагање деце и угрожених породица. Израсли смо у традиционални спортски спектакл који је ту захваљујући свим људима који деле наше идеје и заједно са нама помажу онима којима је потребно, а то су наши пријатељи: кошаркаши Стефан Марковић и Богдан Богдановић, фудбалери Милан Гајић, Александар Пантић, Никола Петковић, Јосип Пројић, Дарко Брашанац, Мијат Гаћиновић, као и манекен Владимир Вуксановић.