Почетна 2017 Чукићима из Крагујевца купатило и бела техника

Чукићима из Крагујевца купатило и бела техника

од pobednik

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем марта породицу Чукић из Крагујевца, тачније из насеља Мале Пчелице. Отац Драгиша и мајка Слађана живе са шесторо деце: Михајло (18), Јован (17), Лазар (15), Магдалена (14), Матија (12) и Лука (10). Отац Горан због тешке операције није у стању да ради, па су једини приходи која ова породица има социјална помоћ, дечији додатак за троје деце и повремене наднице које мајка Слађана заради својим радом. Представници организације упознали су породицу Чукић у њиховој кући у којој живе, али која је само делимично сређена. Уз помоћ добрих људи који их помажу са више страна, породица је успела да уреди доњи спрат и почне са сређивањем горњег. Како су спратови рађени као одвојене целине, тј. сваки за себе, a отац је болестан па је због свега тога на горњем спрату било потребно сређивање купатила. То је била њихова највећа жеља коју су изразили приликом наше посете. Сређивање купатила на другом спрату значило би много више животног простора и лакши свакодневни живот. Уз помоћ веома успешног турнира Тројка из блока који је одржан у Њујорку, скупљена су значајна средства од којих је њихова жеља остварена!

Најмлађи Чукићи у новом купатилу

Комплетно им је опремљено и оспособљено купатило, а поред тога набављени су им и веш машина и комбиновани фрижидер у укупној вредности од 237.535 динара. Наши драги тројкаши из Њујорка окупили су се по други пут на турниру Тројка из блока како би опет подржали борбу угрожених породица у матици!

Чукићи у својој кухињи

Веома је значајна ова братска помоћ из далеке Америке зато што показује да љубав не зна за даљину и границе! Шутирали смо тројке са Шпанцима, Мексиканцима, Афро-Американцима и нашим Србима који живе у Њујорку – а сада породица Чукић има нову шансу и нови почетак у свом дому. То је права чаролија Тројка из блока!

Хвала од срца свима у име породице Чукић – свим тројкашима и свим донаторима СРБИ ЗА СРБЕ који су се укључили у акцију! Да бисмо помогли још више породица и променили им живот на боље, потребно је да што више људи донира! Донирајте и ви!

0 коментар
0

You may also like