Почетна 2016 Дивне вести из Косовске Митровице!

Дивне вести из Косовске Митровице!

од pobednik

Први турнир у јубиларној петој сезони само што није почео, а први турнир на отвореном из прошле сезоне завршава своју мисију – дивним вестима најављује још веће успехе! Косовска Митровица отворила је сезону невероватним скупом у дворишту Студентског дома, турниром који је имао веома посебну и озбиљну мисију – помоћ у куповини неопходне опреме за породилиште у овом граду. Окупљени заљубљеници у спорт, људи добре воље, музичари, спортисти, уметници и запослени у породилишту у Косовској Митровици шутирали су тројке и прикупили укупно 130.630 динара динара. Од овог новца купљен је веома скуп и прекопотребан апарат и породилиште у вредности од 828.000 динара!

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-3Слика са турнира 2015.

Када је породилиште у Митровици проширило капацитете, омогућило је убрзано развијање породилишта на југу. Резултат ове акције најбоље говори статистика коју смо добили ових дана – од када се породиље из Грачанице и Пасјана порађају у својим градовима, рођено је 20 беба више него у истом периоду прошле године, када су породиље морале путовати у Косовску Митровицу.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-1Начелница породилишта шутира тројке

Чудни су путеви Господњи, и Његов благослов даје нови живот, а пут којим иду породиље сада је, уз Божју помоћ и заједничке напоре, знатно олакшан. Ово су дивне вести које уливају наду да ће се и друге ствари на Космету решавати, једна по једна, и да ће тако живети мото Хуманитарне организације Срби за Србе – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ.

deca-su-nasa-buducnost-1

0 коментар
0

You may also like