Почетна 2017 Камена с рамена из блока!

Камена с рамена из блока!

од pobednik

На један од највећих српских празника – Видовдан – Срби широм света се окупљају и обележавају дан који је највише обележио страдалну историју нашег народа. Хуманитарна организација Срби за Србе, од Косова и Метохије до Канаде, и овај Видовдан 2017. године је провела саборно, скупљајући помоћ за социјално угрожене породице са четворо и више деце. По први пут одржан је турнир у бацању камена с рамена и то на Карибима! Такмичење је окупило Србе са Кариба, а захваљујући њиховим донацијама скупљено је 355 долара за породицу Петровић из Рипња! Браћа и сестре на егзотичном острву не заборављају народ у матици и знају да је потребна свака помоћ, и да не постоји мала и велика помоћ, када долази од срца – свака је велика! Велика као камен који су бацали с рамена на манифестацији коју су назвали Камена с рамена из блока!

На овај начин, Тројка из блока је опет порасла и добила још једну манифестацију у свом календару, турнир који нас је све насмејао и одушевио и који је већ инспирисао многе наше саборце да организују такво такмичење по свету.

Једна од традиционалних игара српског народа, поред повлачења конопца, скока из места, натезања клипа – бацање камена с рамена је најзанимљивија и најатрактивинија игра, а организовањем такмичења урађене су две велике ствари. Прво: опет се прешло са речи на дела, и делима је доказано да се брине за традицију и негују праве вредности нашег народа, и друго: скупљена су средства за угрожене малишане, и на тај начин је дат велики допринос за њихову бољу будућност! Негујемо традицију, а стварамо будућност, и то на Карибима!

Поздрав са Кариба!

Шампиони – честитамо!

Било куда – иста идеја свуда – СРБИ ЗА СРБЕ!

0 коментар
0

You may also like