Почетна 2016 Кладово за Николиће!

Кладово за Николиће!

од pobednik

Месец дана пред почетак јубиларне 5 сезоне турнира ,,Тројка из блока“, из Кладова нам стижу дивне вести – деветочланој породици Николић из села Велики Сип крај Кладова успешно је реновирано купатило и део куће, а вредност радова износи 294.983 динара. ,,Тројка из блока“ која је први пут одржана у граду на Дунаву прошле године остварила је у потпуности своју мисију и као и увек покренула и остварила много више од реновирања купатила. Отац Зоран и мајка Живадинка подижу седам кћери – Зорану (17), Јелену (13), Марину (12),Тању (9), Раду (9), Милицу (4) и једногодишњу Еугенију, а од средстава скупљених на изузетно посећеном турниру и захваљујући нашим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и несебичним залагањем Општине Кладово која се укључила у реализацију пројекта, реновирано је купатило и део куће у коме ће се наћи кухиња, купљена је веш машина, потпуно обновљена канализациона и струјна инфраструктура, од довода и одвода, преко нових санитарија и нове табле са осигурачима.

kladovo-za-nikolice-tib-2Тања, Рада и Милица најлепше захваљују – осмесима

Реновирањем куће и окућнице решен је горући проблем у коме је многочлана породица живела, а то је био проблем влаге. О томе смо већ писали када смо били у првој посети код Николића и тада смо позвали добре људе да се укључе и помогну, а Кладово је на тај позив одговорило. Вредним радом и након много решених проблема са земљиштем и затеченим стањем у кући, тим спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока’’ из Кладова уз помоћ добрих људи извео је велики подухват.

nikolici-kladovo-6Затечено стање код Николића


nikolici-kladovo-5Ружан детаљ који смо затекли


kladovo-za-nikolice-tib-1Улаз у купатило и део предвиђен за кухињу


kladovo-za-nikolice-tib-6Ново купатило за нови почетак

Мисија турнира – изградња и реновирање купатила још једном је показала колико су битни и од суштинског значаја за здрав живот услови за одржавање хигијене у многочланој породици са много потреба. Три генерације Николића – отац, мајка, седам кћери и бака и дека који их посећују свакодневно сада могу да наставе живот у далеко бољим условима за нормалан развој и одрастање деце и да покушају да вредним трудом и залагањем учине да им живот личи на бајку коју седам кћери својим бајковитим бројем већ наслућује.

kladovo-za-nikolice-tib-7Сестре у новој туш кабини

Ситуација у којој живе Николићи далеко је од идеалне и помоћ ће им бити прекопотребна у годинама које долазе, али од ,,Тројке из блока’’ у Кладову засигурно имају веру у људе и у чудо братољубља које су доживели од својих дивних комшија и суграђана. Следећи турнир у Кладову заказан је за 31. јул, па позивамо и овом приликом све спортисте и хуманисте из Кладова и околине да нам се придруже – то ће бити најлепши начин да прославимо нови почетак за Николиће, као и да се још једним спортско-хуманитарним спектаклом одужимо спонзорима, донаторима и техничким спонзорима и свим добрим људима Кладова на великом успеху који смо заједно постигли.

kladovo-za-nikolice-tib-4Поздрав из Великог Сипа!

Велико ХВАЛА нашим донаторима из целог света и дивним волонтерима који су, као и увек, верно и предано, одрадили највећи део посла. Са великим оптимизмом очекујемо наредни турнир у Кладову и још једном вас позивамо да дођете да заједно још једном покажемо да ћемо урадити све што је у нашој моћи да помогнемо јер – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

deca-su-nasa-buducnost-1

 

 

0 коментар
0

You may also like