Почетна 2013 Наставља се „Тројка из блока“

Наставља се „Тројка из блока“

од Ceca

Након паузе проузроковане незапамћеним поплавама које су погодиле нашу земљу, хуманитарно – спортски пројекат „Тројка из блока“ се наставља, овог викенда, у Нишу.
„Тројка из блока“ у Нишу, одржава се у недељу 25. маја од 14:30h на кошаркашком терену ОШ „Свети Сава“.
Пројектом у Нишу планирана је изградња купатила седмочланој породици Миливојевић, која живи у катастрофалним условима. До пре само неколико месеци породица није имала струју, функционано купатило и већину оснвних животних ствари. Због тога је овим хуманитарним пројектом обухваћено реновирање и адаптација купатила, које према плану треба да се споји са кућом, јер је тренутно изван куће.
То додатно отежава деци, поготово током зимских месеци, његово коришћење, а поред тога ово купатило није опремљено ни бојлером, лавабоом, кадом итд., тако да ова породица личну хигијену одржава посипајући се водом коју загрева на шпорету.

Примарни циљ недељног окупљања на кошракашком терену ОШ „Свети Сава“ је прикупљање финансијских средства којима ћемо Миливојевићима адаптирати купатило и омогућити нормалне услове за живот и задовољење основних хигијенских потреба.

Међутим, то неће бити једини циљ нашег сабрања. Чланови Хуманитарне организације „Срби за Србе“ су донели одлуку да прикупљена новчана средства од овогодишњих турнира у брзом шутирању тројки преусмере на санирање штета насталих услед катастрофалних поплава које су претходних дана погодиле градове и села наше земље.Стога, у Нишу ће сва финасијска средства која се прикупе изнад износа неопходног за изградњу купатила породице Миловојевић бити преусмерена и за борбу против поплава.

Ето још једног повода да се у недељу од 14:30h на кошаркашком терену ОШ “Свети Сава“ окупи што више Нишлија и да се заједничким снагама, кроз ову спортску манифестацију, боримо са проблема данашњице.
10370977_283612445134234_7301501195647368493_n

Очекујемо Вас!

0 коментар
0

You may also like