Почетна 2016 Нови за Шуковиће и Јанчиће

Нови за Шуковиће и Јанчиће

од pobednik

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе, помогли су породицe Шуковић и Јанчић из Херцег Новог и на тако је успешно завршена мисија Тројке из блока која је први пут одржана у овом граду 24. јула. Породица Шуковић је посећена почетком јулаа породица Јанчић је први пут помогнута прошле године. Још једном смо делима показали да су деца наша будућност и да пажљиво и дугорочно помажемо социјално угрожене породице тако што решавамо њихове највеће проблеме. Херцег Нови је духом спорта, забаве и хуманости показао љубав и бригу за своје комшије и сада је свака погођена тројка добила прави сјај – добили смо шампионе морске премијере! Осам најмлађих Шуковића и Јанчића!

morska-premijera-trojke-iz-bloka-5Кошарком против сиромаштва!

Родитељи Андрија и Снежана Шуковић имају четворо дјеце: Андријана (18година), Николина (16 година), Марина (13 година) и најмлађа Ивана (3 година). Отац и мајка зарађују обављањем повремених и не баш најбоље плаћених сезонских послова. Шуковићима смо помогли куповином душека за кревете, као и прибором за школу (ранчеви, свеске, оловке…).

novi-za-sukovice-i-jancice-5

Николина, Ивана и Марина са новим душецима

Пријатељи из фирме Вал-Гојковић су им донирали веш машину, а укупна вредност купљене помоћи износи 260,28 евра. У плану је да се породици обезбеде и коке носиље како бисмо им олакшали свакодневни живот и што више ослободили скромни кућни буџет.

novi-za-sukovice-i-jancice-6Мама Снежана са ћеркама поред нове веш машине


novi-za-sukovice-i-jancice-7Породица и пријатељи: Шуковићи и Срби за Србе

Поново смо помогли и вишедетну породицу Јанчић из села Сушћепан у Херцег Новом, а чланови породице Јанчић, самохрани отац Иван, деца Немања (11 година), Милица (10 година), Мирјана (9 година), Василије (7 година) и бака Радица захваљују донаторима из целог света, а посебно тројкашима који су их, само годину дана након прве помоћи уверили да их нећемо заборавити и напустити.

herceg-novi-za-jancice-3Поздрав од најмлађих Јанчића!

Иван ради на грађевини кад има посла, бака Радица му колико може помаже у подизању деце. Јанчићима су купљени замрзивач, патике за дечаке, комплетом уџбеника за школарце, као и школским прибором (ранчеви, свеске, оловке…), а укупна вредност купљене помоћи износи 873,26 евра. У плану је да се породици Јанчић, као и породици Шуковић, обезбеде и коке носиље.

herceg-novi-za-jancice-4Нови замрзивач је стигао у дом Јанчића!


herceg-novi-za-jancice-2Хвала од Немање и Василија!

0 коментар
0

You may also like