Почетна 2016 Одржан први турнир у Рашки

Одржан први турнир у Рашки

од pobednik

У четвртак, 19. маја, са почетком у 18 часова, одржан је први турнир Тројка из блока у Рашки, на којем је учествовало 55 такмичара, а скупљено 56.530 динара! Хуманитарна организација Срби за Србе и Општина Рашка, са благословом манастира Ђурђеви ступови, организовали су спортско-хуманитарни пројекат чија је мисија изградња купатила породици Токалић. У 18 часова зачула се химна Републике Србије, а сви присутни у спортској хали Бане устали су и поздравили заставу државе чији су темељи у овом древном граду. У спортском духу, на спортском терену, окупили су се људи добре воље да по први пут у њиховом граду покажу колико има њих који брину о својим социјално угроженим комшијама! Од најмлађих, до најстаријих, сви су устали и поздравили заставу Републике Србије, али су сви устали и у одбрану братољубља и да поносно покажу да ће сложно помагати ближњима.

PicsArt_05-25-12.43.53Поздрав застави

Дивни скуп је својом молитвом благословио отац Герасим, игуман манастира Ђурђеви ступови, који се пуној хали добрих људи обратио са најрадоснијим хришћанским поздравом – Христос Воскресе! Истакао је да су највећи победници турнира у Рашки мали Токалићи, а да је Христос победник свуда где се људи окупе због братске љубави и помоћи ближњем. После беседе оца Герасима, Зоран Николић, председник Спортског савеза Општине Рашка, захвалио се на лепом поздраву игуману Ђурђевих ступова, а такође се захвалио Хуманитарној организацији Србе за Србе на иницијативи и спровођењу њеног највећег пројекта.

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-1Милош Симовић и Зоран Николић

Сјајну идеју препознала је Општина Рашка и резултат је велика посета на турниру и велики пројекат помоћи Токалићима, истакао је Николић. Портпарол Хуманитарне организације Срби за Србе и менаџер пројекта Тројка из блока Милош Симовић поздравио је први турнир у Рашки и пожелео да још много година траје мисија Тројке из блока у Рашкој области и да много породица добије лепшу будућност уз помоћ својих добрих комшија! Истакао је досадашње успехе Хуманитарне организације Срби за Србе, а након тога позвао оца Герасима да свечаним шутирањем тројке и званично отвори турнир.

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-3Отац Герасим отвара турнир

Терен су потом преузели набољи тројкаши из Рашке, а микрофон су преузели најбољи репери младе генерације у Србији и региону – ТХЦ Ла Фамилија. Спектакл је освојио спортску халу Бане! Рашка је показала да поред велике и богате историје има и људе великог срца који су спремни да се уједине и изборе за бољу будућност социјално угрожених комшија! Хуманост и спорт и забава на полувремену су достигли врхунац када су по једну песму одреповали момци из ТХЦ Ла Фамилије и млади репер Анкл Џо.

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-4Боре и Стефан у акцији


odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-7

Поносни спонзор првог турнира у Рашки била је Пољопривредна апотека Семе са донацијом од 7.500 динара, а поносни донатори били су: председник Општине Рашка, господин Игњат Ракитић6.300 динара, Блу скај – 5.000 динара, Рок кафе Рашка – 5.000 динара, Еко клуб Зелени путокази – 5.000 динара, Планинарски мото клуб Јазавац – 4.900 динара и О.К. Бане – 1.500 динара. Техничко спонзорство и помоћ у организацији турнира дошла је од Општине Рашка и Спортског савеза Рашке, а техничка подршка на највишем нивоу, као и гостопримство у спортској хали обезбедио је Кошаркашки клуб Бане. Питомци овог клуба, пожртвовано су волонтирали на самом турниру, а пре тога су себи направили оригиналне мајице Тројка из блока Рашка, које ће им, поред дивног сећања на први турнир остати још једна драга успомена.

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-13


odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-10


odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-12

Борба у финалу за најбољег шутера била је изједначена до самог краја, а тада је заблистала највећа победа од свих – освајач трећег места Предраг Радомировић препустио је своју награду много млађем такмичару од себе, којег је у фото-финишу победио за кош! Емоција је преплавила све присутне и дуго је трајао аплауз за четвртог победника турнира! Три медаље за четири најбоља тројкаша! Злато и пехар за Предрага Николића, сребро за Владимира Петровића и бронза за најмлађег финалисту Душана Дугалића!

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-5Сребро, злато и две бронзе из Рашке

Хвала свима који су учествовали у првом турниру Тројка из блока у Рашки. Хвала поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима са којима ћемо завршити пројекат помоћи Токалићима – сав материјал биће донација фирме Мегамит Шумник! Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује свима са најлепшом поруком – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

odrzan-prvi-turnir-u-raski-tib-2016-2

0 коментар
0

You may also like