Почетна 2016 Пластеник за Васиће из Краљева

Пластеник за Васиће из Краљева

од pobednik

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су седмочлану породицу Васић из села Врдила код Краљева. Породица је први пут посећена средином јула ове године, а у међувремену им је обезбеђена помоћ у виду пластеника (30х8 м), система за наводњавање пластеника и малињака, а набављена је и нова пумпа и експазивна посуда за водовод у кући. Предвиђено је да Васићи у пластенику узгајају воће, поврће и цвеће за своје потребе и продају. Укупна вредности помоћи износи 565.753 динара, а средства за ову акцију је обезбедила Црквено-школска општина Грачаница из Виндзора у Канади, као и хумани краљевчани на турниру Тројка из блока одржаном у том граду у мају ове године. Други спектакл у граду на Ибру, одржан је на Васкршњи Понедељак, а мисија братољубља и доброчинства сада је у потпуности завршена.

plastenik-za-vasice-u-kraljevu-2

Подсећамо да породицу чине родитељи Богдан и Ана Марија и деца Огњена (20), Василиса (16), Петар (12), Стојан (9) и Момчило (2). Богдан је вајар, а Ана Марија сликарка. Рођени су у Београду, али су заједно одлучили да напусте град и преселе се у село. Тако доспевају у село Врдила код Краљева где заснивају сеоско домаћинство у чијем одржавању им помажу деца. Праву малу сеоску идилу употпуњују ћурке, овце и кокошке које држе, као и шљива, малина, лук… Породица је дивна у сваком смислу, дивна је њихова жеља и храброст да оду на село и дивна су деца коју одгајају. Радост и снагу коју смо им улили сматрамо највећим успехом наше организације и свих вас донатора и пријатеља!

plastenik-za-vasice-u-kraljevu-5


plastenik-za-vasice-u-kraljevu-4

Ова вредна породица нас је испунила позитивном енергијом и вољом за даљу борбом са циљем помоћи вишедетним породицама широм Балкана. Посебно нас радује њихова жеља да чим у потпуности стану на своје ноге помажу преко наше организације и другим породицама, што је свакако идеал којем тежимо!

plastenik-za-vasice-u-kraljevu-7


plastenik-za-vasice-u-kraljevu-3

Пластеник за Васиће је један од пројеката који су спроведени захваљујући донацији од 60.000 канадских долара које смо крајем јуна примили од Црквено-школске општине Грачаница из Виндзора у Канади. У наредним данима очекујте нове извештаје, а ми већ припремамо наредне пројекте за које нам је потребна ваша подршка!

plastenik-za-vasice-u-kraljevu-6

0 коментар
0

You may also like