Почетна 2016 Помогнута породица Крстић из Бољевца!

Помогнута породица Крстић из Бољевца!

од pobednik

Недељу, 27. новембар, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе провели су радно. Заједно са представницима Спортског Савеза Општине Бољевац били смо у завршној посети седмочланој породици Крстић из Бољевца којој смо, захваљујући средствима прикупљеним на турниру Тројка из блока, одржаном 2. августа у Бољевцу (83.560 динaра) и донацији српске одбојкашице Јоване Стевановић у износу од 1.500 евра, успешно, пре зиме, урадили спољну изолацију и фасаду на породичној кући. Укупна вредност радова износи 285.930 динара! Нова велика победа у Бољевцу!

pomognuti-krstici-iz-boljevca-2

Отац Драган (55 година) недавно је доживео тежак мождани удар, а недуго потом породица је остала без деде Вукашина, оца Драганове супруге Сузане који је био стуб породице. Како Сузана 24 сата дневно води рачуна о свом супругу који након можданог удара није у стању да се стара о себи и како њих двоје већ неко време бораве сами у Алексинцу на старом имању Драганових родитеља, сву бригу о њиховој деци на себе је преузела Сузанина мајка, бака Нада која чува и подиже њихово четворо деце: Стефана (25 година), Даницу (23 године), Димитрија (13 година) и Ђорђа (10 година).

pomognuti-krstici-iz-boljevca-1Достављен материјал за постављање изолације на кући

pomognuti-krstici-iz-boljevca-3Радови у току

Захваљујући урађеном, породица Крстић ће убудуће трошити значајно мања средства за набавку огрева у зимском периоду, а обзиром да зиме у том делу Србије умеју да буду прилично оштре и дуге ово је, по речима најстаријег члана породице, бабе Наде „прави ветар у леђа који је њеној породици био потребан“.

pomognuti-krstici-iz-boljevca-5Постављена изолација и фасада

Три турнира Тројка из блока, три помогнуте породице, дванаест дечијих осмеха пуних искрене захвалности – то је биланс успеха који смо у претходне три године постигли у Бољевцу заједно са свим учесницима, спонзорима и донаторима и због тога је потпуно јасно је зашто је Тројка из блока из године у годину све популарнија и масовнија манифестација у градићу на реци Арнаути. Уједно, то је и најбољи позив свим појединцима и привредним субјектима са тог подручја да наредне године у још већем броју подрже наш спортско-хуманитарни пројекат. Видимо се 2. августа 2017. године у варошици подно велелепног Ртња!

pomognuti-krstici-iz-boljevca-6Стефан, Димитрије, Даница и Ђорђе са баком Надом захваљују тројкашима из целог света!

You may also like