Почетна 2018 Промоција пројекта Тројка из блока – ИТ лига Србије

Промоција пројекта Тројка из блока – ИТ лига Србије

од pobednik

У суботу 31. марта, у спортском балону код Осме гимназије на Вождовцу, одржана је ALL STAR кошаркашка утакмица прве ИT лиге Србије. На полувремену утакмице терен је освојила чаролија Тројка из блока! На иницијативу оснивача кошаркашке ИT лиге, цео дан претворен је у хуманитарну акцију за борбу за боље сутра за угрожене вишедетних породица. Прикупљено је 28.200 динара за помоћ породици Иличић из Рипња! Улаз на спортски дан била је донација у износу од 300 динара, а више од 40 такмичара одлучило је да се опроба у брзом шутирању тројки. На тај начин, мало по мало – прикупљена су значајна средства и направљен још један корак ка срећнијем животу за самохраног оца Милорада и петоро малих ИличићаХуманитарна организација Срби за Србе представила је свој највећи пројекат – турнир у брзом шутирању тројки Тројка из блока.

Мисија која је освојила свет у претходних шест година, наставља да шири активности! Још једна екипа озбиљних, младих људи који желе да помажу угроженим породицама постала је део борбе против сиромаштва! Кошаркашку утакмицу најбољих играча из осам компанија које чине ИТ лигу Србије – екипа Хардвер против екипе Софтвер – увеличали су у улози тренера екипа господин Милан Гуровић, први капитен кошаркашке репрезентације Србије, и Смоки Мардељано, лидер младе реп сцене региона. Они су унели забаву у такмичење, и водили екипе до тесног резултата 96:93 за Гуровићев Софтвер.

Свечани почетак меча – поздрав химни Републике Србије

Гуровић прави тактику са екипом Софтвер

Урош Марковић испред ХО Срби за Србе и Смоки Мардељано у улози тренера екипе Хардвер

Смоки је учествовао у такмичењу у коме смо бацали тројке са пола терена, а шампион такмичења у брзом шутирању тројки Александар Радовановић опробао се један на један са Чичом у шуту са линије 6,75. Софтвер и Хардвер су одиграли веома занимљив меч који је обиловао атрактивним потезима са обе стране. Било је неколико спектакуларних закуцавања, асистенција без гледања, као и прецизних шутева из даљине. Занимљиво је да се свака техничка грешка наплаћивала – и тај износ је одлазио у хуманитарне сврхе.

Пуно атрактивних потеза видели смо од обе екипе

Смоки Мардељано шутира са пола терена

И из екипе Софтвер такође су пробали шут са пола терена

Техничка грешка у хуманитрне сврхе – ово ће постати правило на свим утакмицама кошаркашке ИТ лиге Србиједонација у износу од 500 динара за помоћ породицама са 4 и више деце у оквиру спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока, који спроводи Хуманитарна организација Срби за Србе. МВП утакмице била је једина дама која је учествовала на овом мечу – Марија Ђорђевић. Иначе, из сваке екипе ИТ Лиге, у овој утакмици, учествовала су по три играча.

Марија Ђорђевић – МВП ALL STAR меча

Шутирали смо и тројке на полувремену са нашим драгим, новим пријатељима. У такмичењу је победио свако ко је учествовао. Нису се сви опробали, али велика већина је покушала. Ипак су сви гости били одушевљени што постоји организација попут СРБИ ЗА СРБЕ и већ се стварају нови договори. ИТ лига почеће да прати догађаје који се организују кроз пројекат Тројка из блока и да их на сваки начин подржава!

У финале су ушли само најпрецизнији шутери, а подршку су им дали сви гости. Промоција турнира је успела – зато што су шутирали сви, од 3 до 103 године, девојке, дечаци, девојчице, старији људи… Спортски балон постао је центар борбе против сиромаштва и за сат времена учињено је много!

Финалисти

Гуровић – човек који је дао највише тројки америчком Дрим тиму

Шампионима Тројке из блока остаје пехар и медаље за успомену, а свим гостима који су се дружили са нама остаје диван осећај да су са својим малим донацијама много помогли онима којима је помоћ најпотребнија!

ШАМПИОНИ:

  1. Радовановић
  2. Јосиповић
  3. Узелац

Седма сезона пројекта Тројка из блока почела је још боље него претходна, која је оборила све рекорде. Боримо се за боље сутра на свим странама света! Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује свима који су одвојили време и новац и дошли да подрже још једну победу против сиромаштва! Мало по мало и учинићемо много! Настављамо да организујемо догађаје широм света! Пратите наш Календар догађаја и постаните део наше хуманитарне мисије!

0 коментар
0

You may also like