Почетна 2018 Прва Тројка из блока у Лас Вегасу

Прва Тројка из блока у Лас Вегасу

од pobednik

Светски познати и признати спортско-хуманитарни спектакл Тројка из блока се поред Европе убрзано шири и у градовима у САД. Ове године, по први пут, турнир је одржан у чувеном америчког граду забаве Лас Вегасу, у којем живи све већа српска заједница. Уз подршку 4 поносна спонзора, раме уз раме са више од 100 учесника турнира и драгих гостију укупно је прикупљено $5,565 донација за помоћ социјално угроженим породицама и њиховој деци широм Балкана. Придружујући се Чикагу и Њујорку, Лас Вегас крајем марта се показао као сјајна комбинација за пријатно време и велики одзив локалних Срба.

Пред почетак такмичења у брзом шутирању тројки, одржан је и кошаркашки турнир 3 на 3 који је окупио 12 такмичарских екипа. Кошарка, хуманост и забава – универзални језик који осваја! Цео дан био је посвећен спорту и добрим делима. После узбудљивих мечева пуних атрактивних потеза, Партизанске Тројке су у финалу победиле екипу Југо 45 и освојиле прву титулу Тројка из блока 3 на 3 турнира. Престижна титула која ће их подсећати пре свега на велику хуманитарну акцију. Сви који су се такмичили били су шампиони у великој борби против сиромаштва!

У главном делу такмичења, преко 40 такмичара је узело учешће у шутирању тројки са циљем прикупљања вредне хуманитарне помоћи за српске породице широм Балкана. Са три позиције шутирало се по пет лопти – добра стара забава позната свима широм САД. Тројке које се шутирају на нашим турнирима ипак се разликују од свих других. Свака нова тројка пун је погодак јер доноси боље сутра вишедетним породицама!

Важно је истаћи да смо поред учесника из Лас Вегаса окупили и Србе из Њу Орлеанса, Лос Анђелеса и Чикага – све заједно преко 100 људи. Не постоје удаљена места и тешка путовања када знате шта вас чека на крају пута. Све људе доброг срца који су дошли на Тројку из блока дочекала је и испратила братска љубав, брига за ближњег свог и осећај да су помогли онима којима је помоћ заиста потребна!

На теренима Red Ridge парка владало је велико узбуђење и напетост како се турнир примицао крају, када је у узбудљивом финалу најпрецизнији тројкаш надмашио све учеснике и постао први победник турнира Тројка из блока у Лас Вегасу, а уједно и први победник у 2018. години. Честитамо победницима и свим учесницима. Апосолутно сваки тројкаш може с правом рећи да је победио!

ШАМПИОНИ:

  1. Петар Георгијев
  2. Пеђа Лалић
  3. Урош Вуковић

Петар Георгијев – први шампион седме сезоне!

Први турнир Тројка из блока у Лас Вегасу је био велики успех по свим мерилима. Велика посећеност, сјајни учесници и дивна атмосфера. Посебну захвалност истичемо домаћинима турнира Миленку Мраковићу, Ивану Алексићу и Алекси Драганићу за сјајну координацију и организацију овог догађаја. Наравно, овај успешан турнир не би био толико успешан без огромне подршке наших поносних спонзора.

СПОНЗОРИ:

  • California Tree Service
  • Fox Freight
  • NRadio
  • Café Prince

Уз очекивања да ћемо се и следеће године окупити у још већем броју у Лас Вегасу, упућујемо велику захвалност српској заједници која нас је дочекала и угостила домаћински и братски. Испод заставе Тројка из блока и Срби за Србе наставићемо да освајамо далеке пределе Америке и да уједињујемо људе добре воље! Наша идеја – сви по мало и учинићемо много – постаје озбиљна и велика када нас се много уједини! САД имају највећи потенцијал српске дијаспоре и дошло је време да се овај потенцијал максимално искористи! Хуманитарна организација Срби за Србе позива све људе добре воље да се укључе у борбу против сиромаштва!

Постани део Тројке из блока!

ПОЗДРАВ ИЗ ЛАС ВЕГАСА!

0 коментар
0

You may also like