Почетна 2016 Рекорд се вратио на Калемегдан!

Рекорд се вратио на Калемегдан!

од pobednik

Тројка из блока трећи пут је освојила београдску тврђаву! У суботу, 10. септембра, на теренима КК Партизан одиграо се 35. турнир у 2016. години! Невероватна сезона постављала је рекорде спортско-хуманитарног спектакла и на крају заблистала пуним сјајем на Калемегдану – 231 шутер – највише за пет година Тројке из блока! 70. турнир од 2012. године, када је заживела идеја да се кошарком бори против сиромаштва, посетило је неколико хиљада људи који су својим донацијама и учешћем на турниру скупили 119.074 динара за помоћ социјално угроженим вишедетним породицама! Осам поносних спонзора и један поносни донатор подржали су централни турнир са 119.000 динара и укупна сума коју су скупили хумани Београђани је 238.074 динара! Велико срце породице Тројке из блока куца свом снагом и одзвања зидинама Калемегдана! Мисија која мења животе угрожених породица на боље, пробудила је још једанпут дух доброчинства и уз добру забаву и сјајну спортску манифестацију наставила да пише историју београдске кошарке!

spektakl-na-kalemegdanu-15

Јединствен пројекат у свету, нова нада за угрожене најмлађе широм региона, поново је доказао да нема предаје и да су деца наша будућност! Целодневна забава привукла је све генерације и све љубитеље спорта, а посебно тројкаше, који настављају светлу традицију поготка са којим је Србија освојила многе медаље, па је борба за пехар и медаље Тројке из блока трајала је до касне вечери.

spektakl-na-kalemegdanu-17Тврђава је освојена!

Турнир на Калемегдану започео је у 19 часова минутом ћутања у част нашег недавно преминулог саборца, пријатеља и спонзора Драгана Ђурића. Велика породица Тројке из блока заувек је остала без једног од највећих пријатеља, и сва срца на терену била су потрешена када се зачула химна Републике Србије. Анђеоским гласом, млада Зорана Бркљач, отпевала је и песму ,,Уснила је дубок санак”. Дирљив почетак турнира на Калемегдану никога није оставио равнодушним.

spektakl-na-kalemegdanu-3Поштовање окупљених тројкаша

Нема предаје у борби за боље сутра! Сваки дан се бије битка за светлију будућност најмлађих и на свакоме од нас је да допринесе колико може, па ће победа бити сјајна и велика! Преко 4,5 милиона скупљене помоћи само у овој сезони је невероватан успех, а највећа захвалност за тај успех иде поносним спонзорима и донаторима, и, наравно, свим тројкашима – витезовима хуманости – рекао је Милош Симовић у име Хуманитарне организације Срби за Србе, а потом позвао Драгану Контић, председницу скупштине Кошаркашког савеза Београда да поздрави окупљене.

spektakl-na-kalemegdanu-10Деца су наша будућност – Милош Симовић

Она је, пре свега, захвалила тиму Тројке из блока који враћа наду у хуманост и у кошарку и позвала је све колеге из света омиљеног српског спорта да се придруже мисији и на тај начин је увеличају. Након њихових поздравних речи, микрофон су преузели Боре и Стефан из ТХЦ Ла Фамилије, а полетеле су прве лопте – Драгана Контић, Новица Величковић и Данило Анђушић показали су да нису заборавили како се погађају тројке! Њима се у свечаном отварању придружио и велики хуманитарац и пријатељ српског народа, господин Арно Гујон, председник Хуманитарне организације Солидарност за Косово. Четворо пријатеља нашег пројекта изазвали су лавину аплауза и турнир је званично отворен!

spektakl-na-kalemegdanu-4Драгана Контић


spektakl-na-kalemegdanu-8


spektakl-na-kalemegdanu-5

Савршен трећи турнир на Калемегдану имао је значајну подршку спонзора, донатора и техничких спонзора. Велики спектакл не би био велики да нема велике помоћи наших племенитих пријатеља. Поносни спонзори били су: Растошница Промет Д.О.О и Рамипа са по 30.000 динара, Дорат МЦ, Планет Вин 365, Мишконе пластик и Белем са по 10.000 динара и анонимни Комшија из блока и Никола Кар Брувери са по 7.000 динара.

spektakl-na-kalemegdanu-16


spektakl-na-kalemegdanu-13

Поносни донатор био је кафе Ле петит бистро са 5.000 динара, а поносни технички спонзори били су Аги паста авеј и Ледени квас чије су производе посетиоци могли да пробају за симболичне хуманитарне прилоге. Техничка подршка турниру била је Независна асоцијација студената „Сви за Космет“, а спортска подршка били су клубови КК Борча и ЖКК Радивој Кораћ. Њихови питoмци били су пожртвовани волонтери, а онда су ускочили у дресове, помешали се и одриграли ревијалну утакмицу.

spektakl-na-kalemegdanu-12


spektakl-na-kalemegdanu-11

Врхунску музику слушали смо захваљујући Салету Л и Паји Коба33у, диџеј двојцу који је оплеменио многе турнире. Наступали су и момци из реп групе Д.Н.К, а Калемегданом се орила и кошаркашка химна Играј и победи. Најбољи кошаркашки фристајлер у Европи, Немања Блажић Трики представио се са својим магичним потезима, а плесне потезе гледали смо у тачки електро буги коју је за нас извео Тоза из плесног студија Флај. Терен је у једном тренутку постао поприште рвачких борби које су извели момци из Рвачког клуба Победник. Импресивни потези оставили су публику без даха, спортска сила рвања већ годинама увеличава спортску манифестацију Тројка из блока!

spektakl-na-kalemegdanu-9Д.Н.К


spektakl-na-kalemegdanu-6Рвачки клуб Победник


spektakl-na-kalemegdanu-18Трики

Најпрецизнији тројкаш који ће са поносом носити звање калемегданског шампиона био је Михаило Стојановић са 21. тројком! Освајача пехара Тројка из блока за један кош прати сребрни Дамњан Кнежевић, а бронзу је освојио Ненад Петровић. Честитамо најбољим тројкашим и честитамо свима који су били са нама под зидинама Калемегдана! Захваљујући медијском спонзору Спортуживо.тв, био је обезбеђен и пренос на интернету, па је тако број гостију који су били са нама много већи, а турнир се гледао на целом свету! Све фотографије можете погледати на нашој званичној фејсбук страници! Са врхунским спектаклом заједно смо заокружили најуспешнију сезону до сада!

spektakl-na-kalemegdanu-19Финалисти


spektakl-na-kalemegdanu-20Тим Тројке из блока


spektakl-na-kalemegdanu-7Поздрав од калемегданских шампиона

 

 

 

 

0 коментар
0

You may also like