Почетна 2017 Спасојевићима из С. Паланке дограђен дом

Спасојевићима из С. Паланке дограђен дом

од pobednik

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила пројекат доградње и реконструкције породичне куће Спасојевића из Смедеревске Паланке у укупној вредности од 1.299.102 динара. Самохрана мајка Снежана Спасојевић у Смедеревској Паланци подиже три сина: Милоша (17), Марка (16) и двогодишњег Стефана. Много је проблема са којима се суочава свака самохрана мајка данас у Србији, а Снежана и њени синови, донедавно, борили су се са неколико веома озбиљних проблема у које смо се уверили приликом посете Спасојевићима у фебруару ове године – кућа у којој су живели је била у јако лошем стању, а привремена кровна конструкција је потпуно пропала. Тежина цигала и новог крова довела је до урушавања старог дела куће и пуцања зидова од меке цигле, веш машина скоро и да није радила, а поред тога боре се од месеца до месеца са скромном платом коју мајка заради и са неизвесношћу гледају у будућност.

Изглед куће породице Спасојевић приликом прве посете

Поред грађевинских радова који су укључивали рушење старог дела куће, зидање две нове велике просторије, постављање нове кровне конструкције са олуцима, извођење неопходних електро инсталација, постављање преградних зидова од гипса и изолације, и постављање ламината, пвц врата и прозора, породици смо од неопходног покућства обезбедили велики собни плакар, тросед и шпорет на дрва.

Такође, велику помоћ и подршку током радова и опремања куће породице Спасојевић пружила је њихова комшиница Меланија са својом породицом. Део средстава за помоћ породици Спасојевић обезбеђен је на трурниру Тројка из блока који је одржан 26. маја у Смедеревској Паланци.

Приликом последње посете Спасојевићима затекли смо их у великој радости коју смо видели на дечијим лицима, а која нам и више него јасно говори о томе колико смо успели да утичемо позитивно на њих, али и да њихов животни простор оплеменимо и учинимо га лепшим и конфорнијим за одрастање и нове животне изазове које их чекају у наредним годинама.

0 коментар
0

You may also like