Почетна 2016 Стигла помоћ за Јуришиће!

Стигла помоћ за Јуришиће!

од pobednik

У претходним данима, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су шесточлану породицу Јуришић. Помоћ за породицу Јуришић прикупљана је организовањем првог турнира „Тројка из блока“ у Пироту, који је одржан 30. јула на Омладинском стадиону у оквиру Пиротског културног лета где је уз помоћ многих добрих људи и уз помоћ спонзора Града Пирота, Дома културе Пирот и ЈП Водовод и канализација Пирот скупљено укупно 43.890 динара. Породица Јуришић живи у селу Сопот које се налази на око десетак километара од Пирота. Породица Зорана и Силвије има четворо деце: Данијелу (16 година), Данијела (14 година), Зорицу (12 година) и Синишу (10 година).

stigla-pomoc-za-juricice-8

Као што смо писали раније, у току наше посете породици Јуришић је била три месеца искључена струја, па су у претходном периоду успели да плате дуговања за струју, након чега им је она поново укључена. С тим у вези, отворила се могућност да у импровизованој гаражи, коју је отац Зоран сам, тешком муком, уз помоћ једног чекића и тестере направио, да породицу Јуришић помогнемо са алатом којим би у тој гаражи могли да обављају лимарско-лакирерске послове, у којима отац Зоран има великог искуства, јер их је десетак година радио, док је живео у Крушевцу.

stigla-pomoc-za-juricice-7

Због тога, Хуманитарна организација Срби за Србе купила је алат у вредности од 90.607 динара, чиме је обезбедила породици Јуришић да својим радом обезбеди довољно средстава како би својој деци пружила пристојан живот.

stigla-pomoc-za-juricice-4


stigla-pomoc-za-juricice-2Нови алат и нова опрема за нове послове

Као што смо се у обиласку уверили, за само неколико дана од наше помоћи, Јуришићима је посао веома добро кренуо, како сами кажу, људи су препознали њихов труд, умешност оца Зорана, као и нов и професионалан алат који им је обезбеђен, како би све врсте ових послова могли професионално да обављају.

stigla-pomoc-za-juricice-3

Овом приликом преносимо захвалност породице Јуришић, свим нашим донаторима, учесницима пројекта Тројка из блока, као и спонзорима турнира у Пироту који су омогућили да још једна пиротска породица стане на ноге.

stigla-pomoc-za-juricice-5

0 коментар
0

You may also like