Почетна 2016 Три турнира за пет синова Живковића!

Три турнира за пет синова Живковића!

од pobednik

Непуних два месеца након завршетка пете и до сада најуспешније сезоне спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока, Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је спровела акцију помоћи седмочланој породици Живковић из Падинске Скеле. Заједно са члановима и волонтерима организације Срби за Србе, у завршну посету Живковићима пошли су и прослављени српски кошаркаш и један од потпредседника КСС-а Игор Ракочевић, портпарол компаније Форма Идеале Никола Ружичић, најбољи европски кошаркашки фристајлер Немања Блажић – Трики и популарни београдски диџеј и члан реп групе ТХЦ ЛА ФАМИЛИЈА Саша Ледић – Сале Л.

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-3Игор Ракочевић и Живковићи

Породицу Живковић чине отац Игор, мајка Јелена и њихових пет синова – Немања (12), Лука (10), Момчило (7), Душан (5) и Вукашин (2). Живе у склопу старих радничких барака, па су им највећи проблем представљали лоша изолација и влага по зидовима и плафонима, као и педесет година старо, руинирано купатило са дотрајалом водоводном, канализационом и електро мрежом.

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-6Купатило је било у веома лошем стању

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-5…као и кухиња

У оквиру акције помоћи, код Живковића су успешно обављени следећи радови:
– урађена јe спољна изолација и фасада;
– решен јe проблем влаге
– урађена јe изолација на плафонима и обављени молерски радови у дечијој соби и кухињи;
– комплетно је реконструисано купатило (нова водоводна, електро и канализациона мрежа, нове плочице, санитарије, купатилски намештај);
– Реновиран је кухињски простор (постављене нове кухињске плочице и монтирана нова кухиња, обављени молерски радови).

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-8Потпуно реновирано купатило

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-7Милош Симовић и Игор Ракочевић у новој кухињи

Нова кухиња, њен транспорт и монтажа донација су компаније Форма Идеале која у последње време све интензивније прати и подржава акције Хуманитарне организације Срби за Србе.

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-4

Вредност извршених радова износи 367.823 динара, а средства за ову хуманитарну акцију прикупљана су на три овогодишње спортско-хуманитарне манифестације у склопу пројекта Тројка из блока (турнири у брзом шутирању тројки одржани у Борчи и Вишњичкој Бањи и турнир у одбојци на песку под називом Одбојка из блока одржан на Ади Циганлији).

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-10Озбиљан шаховски меч: Ракочевић – Живковић

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-11

Оно што, међутим, овој акцији даје посебну драж управо је сарадња са Игором Ракочевићем и компанијом Форма Идеале, јер јасно указује на то да, поред великог броја добротвора из Србије и света, све више друштвено одговорних компанија и прослављених спортских асова подржава рад Хуманитарне организације Срби за Србе и напоре њених чланова у обезбеђивању бољих услова живота вишедетним социјално угроженим српским породицама.

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-9ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

У претходних шест месеци (од 16. априла до 30. октобра ) у оквиру пројекта ТРОЈКА ИЗ БЛОКА, широм Србије, региона и дијаспоре одржано је 40 спортско-хуманитарних манифестација (38 турнира у брзом шутирању тројки, турнир у одбојци на песку и хуманитарна фудбалска утакмица) на којима је учествовало преко 4.500 људи, а коначан биланс прикупљених средстава за помоћ социјално угроженим породицама премашио је цифру од 5,6 милиона динара.

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-2Шампион са будућим шампионом

У име породице Живковић и Хуманитарне организације Срби за Србе захваљујемо свим учесницима, спонзорима и донаторима поменутих турнира – ово је заједнички успех свих нас!

tri-turnira-za-pet-sinova-zivkovica-12СРБИ ЗА СРБЕ!

Погледајте и сјајан видео прилог из наше продукције, и чујте шта и сами Живковићи имају да кажу о акцији која мења њихов живот из корена:

0 коментар
0

You may also like