Почетна 2016 Тројка из блока у сред Њујорка!

Тројка из блока у сред Њујорка!

од pobednik

Хуманитарна организација Срби за Србе из Сједињених америчких држава започела је традицију и уписала се у историју 21. маја 2016. године, када је у Њујорку по први пут одржан спортско-хуманитарни турнир Тројка из блока. На кошаркашким теренима Свети Никола у Харлему, укупно је прикупљено 1.316 долара донација, а турнир је привукао Србе из целе Америке, али и комшије из Харлема, њујоршког краја који је исписао историју уличне кошарке. Учињен је велики корак напред у прикупљању помоћи за угрожене српске породице широм Балкана, а свакако да је најбољи доказ овај сјајан догађај који спаја хуманост и спорт као ниједан други. То су осетили и локални житељи у граду који одређује светске трендове – Тројка из блока сада је један од њих!

trojka-iz-bloka-njujork-tib-2016-1

Место одржавања првог турнира Тројка из блока у Њујорку било је у делу града који се сматра својеврсним храмом уличне кошарке. Представницима Хуманитарне организације Срби за Србе из Њујорка придружили су се и чланови организације из Чикага и Вашингтона. Велику подршку током читавог трајања турнира добијали смо од локалних становника овог дела Њујорка који су учешћем у брзом шутирању тројки и дружењем са нашим представницима и пријатељима, показали велику солидарност са акцијом коју смо организовали. На тај начин, кроз магију хуманости, спорта и забаве, Тројка из блока још једном је показала да ове три вредности не познају границе, а да је мисија помоћи социјално угроженим вишедетним породицама универзална борба свих добрих људи.

trojka-iz-bloka-njujork-tib-2016-7Представници Хуманитарне организације Срби за Србе у САД


trojka-iz-bloka-njujork-tib-2016-2

Прва Тројка из блока у Њујорку имала је све одлике добро организованог интернационалног кошаркашког турнира. Са нама су били и млађи и старији такмичари, породице, спортисти, комшије и посетиоци из других делова града Њујорка. После три рунде шутирања тројки, победника турнира одлучивао је последњи шут, у којем је најпрецизнији био Немања Јокић, освајач првог места! Један поен мање и освојено друго место – Никола Јосиповић из Чикага, а треће место је освојио Сава Весић, који нас је на свечаном отварању турнира импресионирао својим маестралним извођењем химне Републике Србије Боже правде.

trojka-iz-bloka-cikago-1
Сребро, злато и бронза Њујорка
Након завршетка турнира, већа група чланова, волонтера и пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе посетила је рушевине недавно изгореле цркве Светог Саве у Њујорку. Степен уништења цркве који смо затекли је био невероватно тежак за све нас, али верујемо да ће се уз Божију помоћ ова светиња ускоро обновити и подићи из пепела.
 trojka-iz-bloka-njujork-tib-2016-3
Дружење смо наставили у познатом њујоршком ресторану ,,Кафана”, која је уједно била и један од спонзора турнира у Њујорку. Велика победа Тројке из блока и велики разлог за славље за тројкаше из целог света! Први турнир у Њујорку је, заједно са првим турнирима у Европи, најбољи поклон за пет година мисије Тројке из блока!
trojka-iz-bloka-njujork-tib-2016-4
Поздрав из Њујорка!
0 коментар
0

You may also like