Почетна 2016 Тројка из блока у Требињу!

Тројка из блока у Требињу!

од pobednik

Пета година највећег хуманитарног турнира у региону отворила је врата на свим странама света, па и у најлепшој – Источној Херцеговини, и то у Требињу, граду из бајке. 129 шутера борило се за титулу најбољег тројкаша Требиња, а уз помоћ осам поносних спонзора, три донатора и девет техничких спонзора скупили смо укупно 1.689,5 конвертибилних марака и 20 евра за помоћ породици Поповић из Поповог поља! 23. јула на теренима на Требишњици, у популарном насељу Брегови, у предивном Спортском центру ,,Срђан Алексић” окупио се цвет требињске кошарке и хуманости.

trojka-iz-bloka-trebinje-9Поздрав из Требиња!

Окупила их је једна мисија која годинама уназад окупља људе из целог света и мења живот социјално угроженим вишедетним породицама. Те породице постају део породице Тројка из блока, која наставља да брине о њима у годинама које следе, исто као што наставља да прави турнире у местима у којима једном то уради. Магија Тројке из блока сусрела јe магију града Требиња и такмичење у брзом шутирању тројки још једном је било много више од обичног такмичења. Медаљу за доброту, весеље, добро срце и душу, понели су сви требињци и требињке.

trojka-iz-bloka-trebinje-12Tребиње – ЈОШ РАЂАЈУ МАЈКЕ ОБИЛИЋЕ!

Мало после 18 часова зачула се химна Републике Српске Моја Република, а затим је Милош Симовић испред Хуманитарне организације Срби за Србе упознао требињце са досадашњим успесима Тројке из блока и позвао Душка Марковића, Перу Марића, Сашу Косовића и Петра Алексића, кошаркашке величине из Требиња, да свечаним шутирањем отворе први турнир у Херцеговини!

trojka-iz-bloka-trebinje-10Свечани поздрав химни


trojka-iz-bloka-trebinje-4Свечано отварање шутирањем


trojka-iz-bloka-trebinje-5Милош Симовић, портпарол Х.О. Срби за Србе

Пицерија Лесашон подржала је пројекат у Требињу са 100 КМ и 10 евра, Вајт бар са 110 КМ, ФК Леотар, Винарија Анђелић, Ресторан Стара Херцеговина, Кладионица Џокер, Неђо Попадић и Васо Мијановић уплатили су по 100 КМ, а Кафе Доџ, Кафе Азаро и Срђан Ђуричић по 50 КМ. Техничка подршка стигла је од Кошаркашког савеза Републике Српске, Кампа Дејан Бодирога, СЦ ,,Срђан Алексић”, Мотела Аћимовић, Дома Културе Требиње, док су нас медијски подржали Локопортал, портал Требиње лајв и Радио телевизија Републике Српске!

trojka-iz-bloka-trebinje-8


trojka-iz-bloka-trebinje-7

Невероватан списак добрих и пожртвованих људи који су се ујединили да би помогли својим комшијама у невољи. Oкупили смо се и добро забавили уз Анкл Џоа и плесну групу Марис, а најбољи тројкаши међу требињским хуманитарцима били су Марко Рикало са 20 поена и Марко Ламбета и Немања Ратковић са по кошем мање.

trojka-iz-bloka-trebinje-3


trojka-iz-bloka-trebinje-2

Они су кућама понели сјајна одличја, а сви смо у срцу понели диван утисак са обала Требишњице. Требиње је прихватило Тројку из блока и овим премијерним турниром најавило године које долазе, године у којима ћемо се опет ујединити око исте мисије – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

trojka-iz-bloka-trebinje-11

0 коментар
0

You may also like