Почетна 2016 Величанствен почетак у Обреновцу

Величанствен почетак у Обреновцу

од pobednik

Пета сезона Тројке из блока званично је отворена у Обреновцу у суботу 16. априла, на теренима преко пута Дома културе. Тачно у 14 часова, популарни Спрајтови терени били су премали да приме све заинтересоване који су дошли да виде спектакл који је одржан по први пут  у њиховом граду. Сјајна сарадња Хуманитарне организације Срби за Србе, Општине Обреновац и бројних поносних спонзора, донатора и техничких спонзора довела је до тога да се пријави 105 такмичара и да се од турнира укупно скупи 88.550 динара! Општина Обреновац је, поред техничког спонзорста, најавила и уплате на рачун Тројке из блока, тако да очекујемо да ова скупљена сума порасте!Атмосфера крај Саве дошла је до усијања када је сунце високо одскочило, а тачно у два се зачула химна Републике Србије, а сви окупљени устали да је са почашћу поздраве.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-7Атмосфера пред сам почетак турнира

Милош Симовић, менаџер Тројке из блока и портпарол Хуманитарне организације Срби за Србе обратио се људима добре воље који су дошли да подрже мисију која траје већ пет година. Нагласио је да се у Обреновцу отвара највећа сезона до сада, а да број људи и њихови осмеси и енергија, шаљу снагу за свих 40 турнира који следе: ,,Ове године оборићемо све рекорде по броју турнира, а надамо се и по скупљеним средствима како би помогли што већи број социјално угрожених породица”, рекао је Обреновчанима Симовић.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-2Милош Симовић и Иван Јегоровић

Након њега, својим суграђанима обратио се господин Иван Јегоровић, заменик председника Општине Обреновац, који није скривао одушевљење и захвалност, најпре према свим људима доброг срца који су дошли и узели учешће на турниру, а наравно и према Хуманитарној организацији Срби за Србе која, како је истакао, несебично помаже Обреновцу од трагичних поплава 2014. године. Шутнувши на кош, Јегоровић је и званично отворио турнир, а затим су се смењивали сви, од најмлађих до најстаријих, момци и девојке, девојчице и дечаци, уз музику, шутирали су тројке за боље сутра.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-1Јегоровић шутира прву тројку

Помоћ скупљена на турниру не мери се ни на један од начина које показује статистика, мери се снагом јединства и братољубља које су данас показали Обреновчани. Шутирајући тројке и окупивши се показали су суграђанима који су угрожени да их неће оставити и саме и да ће им помоћи као што је и Обреновцу помогла цела Србија када је било најтеже.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-4

Окупили су се медији, телевизија Маг, локалне новине Обреновац, фоторепортери, љубитељи спорта, хуманитарци, бизнисмени, деца и сви из комшилука – био је то дан у коме се славио живот и који је у свима будио наду у боље сутра.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-8


 

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-9

Певало се у Обреновцу, као и увек на турнирима Тројке из блока. Анкл Џо, као домаћин турнира, и локални репери Тајмпис и двојац ЈСП. Они су, заједно са легендарним дискџокејом Пајом КобаЗЗом, дали све од себе да испрате невероватну атмосферу на првом турниру у петој сезони.

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-3Анкл Џо – о херојима 


 

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-5Обреновачка подршка – Тајмпис


 

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-12Паја КобаЗЗ – диџеј и пријатељ пројекта

На турниру на коме су сви победници, зато што помажу и чине велико и добро дело, Лука Милосављевић дао је највише кошева, чак 18, и освојио прво место и златну медаљу и пехар. Друго место је освојио Јован Шеховић, са 16 кошева за које је добио сребрну медаљу. Треће место је, након изједначеног резултата и додатних шутирања, освојио Бранимир Миленковић (15 кошева).

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-6Сребро, злато и бронза у Обреновцу – честитамо!

Велико хвала Обреновцу и дивним Обреновчанима! Пицерија Маратонци, Пекара код Жике, Ц – маркет, Пекара Пире, Миша Jell Д.О.О, и Ауто школа Бане стали су у ред поносних спонзора, Пекара Саша је донатор турнира, а на челу је технички спонзор Општина Обреновац. Сви су омогућили да турнир заблиста у пуном сјају какав заслужује јубиларна пета сезона. Компанија НИС и ланац брзе хране Аги паста наставили су сјајну традицију и ове године од самог старта стали уз нас!  Хвала спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, а понајвише хвала волонтерима и такмичарама који су учинили да се турнир у Обреновцу дуго памти. Тројка из блока наставља пут, 17. април у 18 часова – турнир у Земуну! Буди део Тројке из блока!

velicanstven-pocetak-u-obrenovcu-tib-10

 

 

0 коментар
0

You may also like