Почетна 2016 Власеница за Јевтиће

Власеница за Јевтиће

од pobednik

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске поново су обишли и помогли шесточлану породицу Јевтић, која живи у селу Јевтићи удаљеном 10 километара од Власенице. Глава породице Цвијетин са супругомДраганом има четири сина, Митра (15), Славољуба (13), Жељка (11) и најмлађег Марка (8). Током септембра Хуманитарна организације Срби за Србе обезбједила је материјал за кровну конструкцију у вриједности од 2.471 КМ. Највећи део средстава прикупљен је на првој Тројци из блока у Власеници, када је скупљено 1.450 КМ. 

vlasenica-za-jevtice-1


vlasenica-za-jevtice-6

Породица Јевтић тренутно живи у двије просторије куће која је у посједу Цвијетиновог брата и у лошем је стању, тачније пред рушењем је. На свом дјелу земље недалеко од тренутне куће гдје живе, Цвијетин је озидао један спрат нове куће и он стоји у зидинама као што се види на фотографијама. У међувремену снашао се за половну столарију и зато се обратио за помоћ у грађевинском материјалу за изливање плоче за које нема новчаних средстава. У јуну мјесецу ове године чланови организације помогли су први пут породици Јевтић и том приликом обезбеђен им је грађевински материјал у вредности од 1.168 КМ за наставак радова на њиховој кући.

vlesenica-za-jevtice-5


vlasenica-za-jevtice-7


vlasenica-za-jevtice-4

Цвијетин је успјео да са својим пријатељима и породицом озида први спрат куће, а уз помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе и суграђана доброг срца који су учествовали на турниру Тројка из блока успјео је да уради и плочу и припреми кућу за постављање кровне конструкције. Укупна помоћ коју смо до сада обезбједили Јевтићима износи 3.639 КМ! Нема предаје – деца су наша будућност!

vlasenica-za-jevtice-2Поздрав за тројкаше од најмлађих Јевтића!

 

0 коментар
0

You may also like