Почетна 2016 Завршена кућа породици Страјнић

Завршена кућа породици Страјнић

од pobednik

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су последњег дана 2016-e године породицу Страјнић из Каћа како би извршили преглед новоизграђене куће за ову породицу коју чине самохрана мајка Гордана, деца  Стефан (12 година), Јелена (14 година), Јована (16 година) и Душан (18 година), а до скоро је са њима живела и Зора (22 године) која се удала. Укупна вредност набавке грађевинског материјала и мајсторских радова је 1.807.982 динара, а у 2017-ој години следи акција опремања домаћинства са потребном белом техником и намештајем како би се породица што пре уселила у свој нови дом. Средства за акцију помоћи обезбеђена су кроз турнир ,,Тројка из блока” у Новом Саду, Божићне акције које су организовали чланови наше организације у Швајцарској и Канади, као и донације дела грађевинског материјала Града Новог Сада.

Породица Страјнић са представником организације Срби за Србе

Изглед куће породице Страјнић – септембар 2016. године

Почетак рушења старе куће – 17. новембар 2016.

Бетонирање

Мајстори су брзо прешли на изградњу зидова

Постављање кровне конструкције

Унутрашњи радови на доводу електро и водоводне мреже

Поглед на предсобље, две дечије собе и улаз у купатило

Игор Рашула, председник организације у разговору са главним мајстором Симом Кнежић и мајком Горданом око даљих радова на повезивању куће на водоводну и електричну мрежу

Постављене плочице, санитарије, бојлер и електро инсталације

Остављен је простор у поткровљу куће за три одвојене собе и просторије које се могу изградити уколико породица за то буде имала потребе једног дана.

Акција помоћи породици Страјнић из Каћа се наставља и даље. У току је акција прикупљања средстава за потребе опремања домаћинства са основном белом техником и намештајем за дечије собе, трпезарију и дневну собу, па свим донаторима и пријатељима организације упућујемо ПОЗИВ И МОЛБУ ДА СЕ УКЉУЧЕ У ОВАЈ ПРОЈЕКАТ и помогну да се Страјнићи до што пре уселе у свој нови дом.

0 коментар
0

You may also like