Почетна 2016 Земунци за Вучетиће!

Земунци за Вучетиће!

од pobednik

Спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за СрбеТројка из блока“, по други пут је одржан у Земуну, и то на теренима КК Младост. Две године за редом Земунци показују како се води рачуна о комшијама! Уз подршку Општине Земун и КК Младост, остварен је изузетан турнир, а награда за све учеснике је помоћ породици Вучетић из Земуна! Породицу Вучетић основали су Александар и Адриана, а Бог им је подарио петоро дивне деце – Константина (13 година), Димитрија (11 година), Касијану (8 година), Елену (3 година) и најмлађег Стефана, који је тек напунио годину дана.

zemunci-za-vukovice-tib-2016-5Стефан, Елена, Димитрије и Касијана са мајком шаљу осмех за све донаторе!

Вредна породица Вучетића живи на самом крају Земуна и живи на крајњим могућностима и са последњом снагом коју вредни отац Александар показује и живи за своју децу. Пет икона је на зиду породице Вучетић, поред иконе заштитника њихове породице, а пет светих имена штите имена деце Вучетића. И поред све муке и недостатака са којима са суочавају, родитељи одвајају од уста да би децу васпитали у патријахалном духу и у православној вери.

zemunci-za-vucetice-tib-2016-2Поздрав из благословене куће Вукотића!

У овој се кући множи љубав, скупљају се иконе, и на зидовима се гомилају књиге. А управо су нови зидови оно што треба Вучетићима за бољи живот. Стан у коме живе довели су у пристојно стање сходно својим могућностима, али остала им је незавршена соба на улазу у кућу, у коју би преселили дневну собу и кухињу и на тај начин ослободили једну просторију за удобнији живот деце. Изграђивањем ове собе деца би добила нови простор за учење и нову собу за играње, маштање и здравије развијање.

zemunci-za-vukovice-tib-2016-4Тренутни изглед будуће дневне собе

Хуманитарна организација Срби за Србе препознала је прекопотребну акцију која се мора спровести у Земуну и кроз Тројку из блока биће и реализована! Одмах након турнира приступило се остваривању идеје и Вучетићи ће ових дана добити нових 20 квадрата који ће им значити много више него што релативно мала квадратура може да прикаже. Уз помоћ добрих Земунаца, Вучетићи иду ка бољем животу.

zemunci-za-vucetice-tib-2016-3Хвала свим донаторима који ће ову терасу претворити у нову дневну собу!


zemunci-za-vucetice-tib-2016-7Вучетићи са представником пројекта Тројка из блока Гојком Миликићем и председником Хуманитарне организације Срби за Србе Игором Рашулом

Мисија Тројке из блока препознаје потребе угрожених породица и са свог основног задатка – изградње и поправке купатила, прилагођава се основним потребама угрожених породица и покушава на сваки начин да помогне! Буди и ти део Тројке из блока!

deca-su-nasa-buducnost-1

 

 

0 коментар
0

You may also like