Почетна 2022 Хуманитарно предавање у Матици српској привукло бројне Новосађане (видео)

Хуманитарно предавање у Матици српској привукло бројне Новосађане (видео)

од Ceca

Предавање на тему „Косовски завет у прошлости, садашњости и будућности српског народа“ у организацији Омладинског одбора Матице српске и Хуманитарне организације Срби за Србе одржано је у понедељак 7. новембра у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду.

Предавање је држао професор доктор историје са Београдског универзитета Милош Ковић, а поздравну реч присутнима упутили су проф. др Драган Станић, председник Матице српске, доц. др Јелена Марићевић Балаћ, председница Омладинског одбора Матице српске и Марија Моровић, менаџер за односе са јавношћу испред ХО Срби за Србе.

Професор др Ковић говорио је о Косовском завету, првенствено о његовом утицају на младе, и како каже тај завет се некада звао Видовданска идеја, а да се данас он искристалисао као Косовски завет који данас велики број младих са поносом носи у себи. Управо тај завет је по професоровим речима лозинка родољубља међу младим људима и разлог због ког данас имамо толико патриотских, хуманитарних организација као и Етно група и свега осталог што родољубље са собом укључује.

Да су његове речи тачне, показало се и на самом предавању за које се у сали тражила столица више, а највећи део присутних чинили су управо млади људи који су са великом пажњом слушали сваку реч.

У уметничком програму учествовали су Анђелија Поповић и Данило Милошевић који су загрејали срца свих присутних родољубивим песмама.

На предавању је прикупљено 49.100 динара које ће бити упућене као помоћ угроженим породицама на Косову и Метохији, а у наредном периоду ће нам бити циљ да организујемо више оваквих догађаја. Цео програм је снимљен и може се погледати у видео-архиви Матице српске.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

0 коментар
0

You may also like