Pages Navigation Menu

О пројекту

Тројка из блока

Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе, чија је мисија да реновира и гради купатила за вишедетне породице, кроз турнир у брзом шутирању тројки, који је постао светски познат спектакл који се кошарком бори против сиромаштва. Пројекат је покренут 2012. године уз подршку Кошаркашког савеза Србије, а сада има подршку и Кошаркашког савеза Републике Српске, кошаркашких клубова Црвена Звезда и Партизан и још много клубова и угледних појединаца из свих спортова широм Србије, региона и света. Тројка из блока се спроводи кроз спортску манифестацију брзог шутирања тројки у низу градова широм света, а кроз спорт, забаву, окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и великог броја поносних спонзора и добротвора који донацијама подржавају остваривање хуманитарних циљева. Борили смо се заједно и у протеклих шест година постигли смо значајне успехе у борби против сиромаштва, и због тога апсолутно сви тројкаши треба да буду поносни!

– преко 25 милиона динара прикупљене помоћи
30 обновљених и изграђених купатила широм Србије и Републике Српске за породице са четворо и више деце
15 кућа је реновирано, изграђено и дограђено широм Србије и Републике Српске за многодетне породице, од којих свака има више од седморо малолетне деце!
828.000 динара за куповину свих медицинских апарата потребних за порођај за породилиште у Косовској Митровици
1 сеоска амбуланта је реновирана у банатском селу Купиник, једини здравствени центар за старе и младе у том делу Баната.
127 турнира одржано је широм Србије, Републике Српске и света
– преко 15.000 људи свих генерација је учествовало на турнирима

У наредних пет година пројекат Тројка из блока има циљ да обезбеди светлију будућност за још 200 вишедетних породица широм Србије, Републике Српске и региона – а за то нам је потребна и ваша помоћ!